Dali Spektor 2 White Ash - Boekenplank speaker - Smart Witgoed
Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Dali Spektor 2 White Ash - Boekenplank speaker

   Productomschrijving

   De DALI SPEKTOR 2 heeft een groter inwendig volume dan de SPEKTOR 1 en presteert daardoor beter in het laag. Om zoveel Hi-Fi prestaties uit een luidspreker in deze prijsklasse te krijgen moesten we niet alleen al onze ervaring en kennis gebruiken, maar we hebben ook uren en uren in de luisterruimte doorgebracht om het ontwerp van de luidsprekerunits en de wisselfilters te verbeteren voor het creëren van de perfecte audioprestatie.

   De compacte SPEKTOR 2 - en zijn net iets kleinere broer SPEKTOR 1 - zijn ideaal voor montage aan de muur, of voor plaatsing op een plank of een standaard, in combinatie met iedere compacte Hi-Fi installatie. De SPEKTOR 2 voelt zich ook thuis in elke surround opstelling, en helpt je om die volledig meeslepende filmervaring te krijgen.

   De DALI SPEKTOR 2 is, zoals alle DALI loudspeakers, ontworpen volgens onze fundamentele akoestische en electro-acoustic principles en de vaste overtuiging dat puurheid en een authentiek, eerlijk geluid je nóg dichter bij de volledige impact van een live muziekbeleving zullen brengen.

   BREDE AFSTRALING DALI maakt het gemakkelijk om je luidsprekers in iedere kamer te integreren. Zowel de materialen in de luidsprekerunits als de plaatsing daarvan in de SPEKTOR 2 zijn gekozen om een zo breed mogelijk afstraalpatroon te realiseren.

   Je zult een goed samenhangend geluid horen, ook als je een aardig eind uit het midden zit. En omdat je vaak niet recht voor de luidsprekers zit als je naar muziek luistert is dat belangrijk.

   Door de optimalisering van het audiosignaal dat buiten de loodlijn vanuit het middelpunt van de luidsprekers wordt afgestraald, ontstaat een samenhangende balans tussen het geluid dat je oor direct bereikt en het geluid dat reflecteert vanaf oppervlakken in de luisterruimte. Dat betekent dat je in een veel groter deel van de luisterruimte een consistente geluidskwaliteit hebt. Maar ook dat je meer vrijheid en flexibiliteit hebt bij het neerzetten van je luidsprekers.

   Een extra voordeel is een flinke afname van harmonische vervorming en '˜breking' van het geluid waardoor frequentievervorming ontstaat, omdat die verschijnselen altijd sterker zijn op de loodlijn. Dat is tevens de reden waarom DALI luidsprekers geen van allen zijn ontworpen om een stukje naar binnen te draaien.

   TWEETER De tweeter van de SPEKTOR 2 kan hoge frequenties met een grote nauwkeurigheid weergeven. Dat betekent zeer korte bewegingen, maar met hoge snelheid - of eigenlijk: met snelle acceleratie. Anders gezegd, hij heeft een lage bewegende massa en een sterke aandrijving.

   De tweeter in de SPEKTOR 2 is gebaseerd op ultra lichtgewicht geweven textiel. In vergelijking met de meeste soft dome tweeter op de markt weegt het dome materiaal van DALI minder dan de helft; 0,056mg/mm2.

   Het mooiste aan de soft dome tweeter is zijn indrukwekkende vermogen om zelfs de laagste delen van het hoge frequentiegebied zonder opbreekverschijnselen weer te geven. Dit is cruciaal bij het verwerken van de zeer belangrijke overgang van de woofer naar de tweeter. Omdat de woofer noch de tweeter worden gedwongen om meer te doen dan waar ze het beste in zijn, ontstaat een zeer gelijkmatige overgang en blijft ieder detail in de frequenties van het middengebied bewaard.

   WOOFER Het grotere bonusoppervlak van de 13-centimeter woofer verhoogt de algehele geluidsdruk, waardoor dit een perfecte keuze is voor wat grotere ruimtes die desondanks om een kleinere luidspreker vragen.

   De conussen met houtvezels zijn niet alleen een handelsmerk van DALI, maar ook een bewezen DALI technologie. Het conusmembraan van de SPEKTOR 2 is gemaakt van een mix van fijngemalen papier en houtvezelpulp. Dit maakt de conussen erg stijf en zeer licht van gewicht, en de ongelijkheid in de structuur van het membraan helpt bij het voorkomen van ongewenste oppervlakteresonanties.

   Door de zich netjes gedragende conus te combineren met de verliesarme rubberen rolrand en centreer-ring ('˜spider') kunnen zelfs de kleinste micro-details in het signaal ongefilterd en met grote nauwkeurigheid worden weergegeven.

   De structuur van het chassis werd ontworpen voor een stevigheid en luchtstroom. Door de structuur van de woofer stevig te houden worden inwendige vibraties gedempt, en de geoptimaliseerde luchtstroom rondom de conus zorgt voor een ongehinderde beweging. Hierdoor kan zoveel mogelijk energie van de versterker in beweging worden omgezet.

   De woofer in de SPEKTOR 2 is speciaal voor deze luidspreker ontwikkeld. Zelfs kleine details als de hoek van de conus en het formaat van de stofkap zijn geoptimaliseerd voor de best mogelijke integratie, afstraling en prestatie.

   LAGE VERLIEZEN De belangrijkste functie van elke luidspreker is om het elektrische signaal van de versterker om te zetten in een realistische audio-ervaring in de luisterruimte. Iedere vervorming of kleuring van het originele signaal door de luidsprekerunits of de behuizing is per definitie een verslechtering van het geluid.

   Transparantie van een geluidssignaal wordt bereikt door een laag verlies van informatie in combinatie met het gelijkmatige en naadloze weergave in zowel het tijds- als frequentiedomein.

   Door alleen bij DALI ontworpen en op maat gemaakte luidsprekerunits te gebruiken verdwijnt de noodzaak om frequentie-correcties uit te voeren met het wisselfilter. Dat stelt ons in staat om zeer nauwkeurige filters te maken van hoogwaardige componenten, waardoor de signaalverliezen praktisch nul zijn.

   Een ander grondbeginsel is het verlagen van mechanische vervorming. Dit om ervoor te zorgen dat de aangesloten versterker niet voor uitdagingen kom te staan die groter zijn dan noodzakelijk, waardoor het signaal nog vóór het de luidsprekers heeft bereikt al detail verliest.

   Door onze zeer lage signaalverliezen blijven de meest kwetsbare details bewaard, zelfs op een laag volume. Dat is de enige manier om het gevoel van ultieme transparantie en '˜levendigheid' te krijgen bij geluid dat door luidsprekers wordt weergegeven.

   Toon meer

   Specificaties

   EAN
   5703120109787
   Fabrieksgarantie
   5 jaar
   Kleur
   Wit
   Hoogte
   29.2000 CENTIMETER
   Breedte
   17.00 centimeter
   Diepte
   23.8000 CENTIMETER
   Gewicht
   4.2000 KILOGRAM
   Merk
   Dali
   Model
   SPEKTOR 2

   Toon meer

   Reviews

   0 from 5Based on 0 reviews
   Schrijf je eigen review

   Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

   Dali Spektor 2 White Ash - Boekenplank speaker
   € 109,-
   Dali Spektor 2 White Ash - Boekenplank speaker
   Informeer naar de beschikbaarheid
   Toevoegen aan winkelwagen
   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »